0680d3833a8da5ca75d1e82e4bb5b8e1Стрийський міськрайонний суд визнав винним у службовому підробленні начальника Стрийської дорожньо-експлуатаційної дільниці ДП «Львівський облавтодор» Андрія Федоровича. Суд затвердив угоду про винуватість, укладену Федоровичем з прокуратурою. Згідно з нею, він сплатить штраф у розмірі 4 250 грн та протягом року не матиме права обіймати керівні посади. Про це пишуть "НГ. Львів". 

Це покарання за завищення показників споживання енергоносіїв для виготовлення асфальтобетонної суміші на асфальто-бетонному заводі «Давидів», що лише протягом 2015-2016 років призвело до зростання вартості виготовленої за цей час продукції на 4,87 млн грн.

Андрій Федорович став начальником стрийської філії ДП «Львівський облавтодор» у жовтні 2013 р. Згідно з висунутими звинуваченнями, у березні-грудні 2015 року та у березні-серпні 2016 року він підписував калькуляції на приготування асфальтобетону на асфальтобетонному заводі у Давидові із завищеними показниками споживання електроенергії та газу. Калькуляції складав підлеглий йому начальник виробничо-технічного відділу Стрийської ДЕД.

Завищення споживання енергоносіїв призводило до зростання вартості однієї  тонни асфальтобетону на 30 – 140 грн. А в загальному підсумку, за період, що дослідили слідчі, на 4,87 млн грн.

Як з’ясували «НГ. Львів», Андрій Федорович у «Львівському облавтодорі» вже не працює. Зараз обов’язки керівника Стрийської ДЕД тимчасово виконує головний інженер Олег Романович. За словами в.о. директора «Львівського облавтодору» Федора Наумця, Андрій Федорович звільнився самостійно.

Як випливає з тексту вироку, серед обставин, які, на думку прокуратури, пом’якшують покарання, є «відсутність потерпілого у справі і те, що своїм злочином Федорович не заподіяв ніякої шкоди».

Натомість Державна аудиторська служба стверджує, що завищення цін на асфальт призводить до збільшення витрат держбюджету. Адже виготовлений із завищенням вартості асфальтобетон використовують «в межах виконання контрактів, що оплачені за рахунок бюджетних коштів».