119441155Львівська міськрада боргує Червонограду 486,9 тис. грн за сміття, прийняте у червні. Про це 26 липня повідомив міський голова Червонограда Андрій Залівський, пише IA ZIK.

«Загальний борг Львова перед Червоноградом за червень за сміття становить 486,9 тис. грн. Це за 429, 82 тонни відходів, які привезли у Червоноград «AVE Львів» та «Львівспецкомунтранс». Субвенції з міського бюджету Львова ми не отримали», – повідомив А.Залівський.

Зі слів міського голови, 3 липня мерія Червонограда скерувала ЛМР лист-попередження з проханням розрахуватися за сміття до 20 липня. Схожа ситуація була у червні з розрахунками за травень.

А.Залівський вважає, що міські чиновники Львова мають більш відповідально ставитися до своїх обов’язків і вчасно розраховуватися, відповідно до угод.

«Не я повинен бігати, вишуковувати і нагадувати усім. Ми направили листа-попередження. У Львівській міськраді створений відповідний департамент. Я пояснив працівникам мерії Львова, що вони мають більше цікавитися цим питанням», – наголосив А.Залівський.

Мер зазначив, що ЛМР виділила 33 тис. грн, що є лише невеликою часткою від основної суми.

«За липень питанням займається ЛОДА, тому у нас будуть розмови з адміністрацією. До 30 червня маємо претензію до міста Львова. Ми хочемо отримати оплату за надану послугу згідно з угодою», – додав А.Залівський.

Як повідомлялося, Львівська міськрада не розрахувалася вчасно за 140 тонн львівського сміття, яке було прийнято на полігон у Червонограді у травні цього року. Згодом кошти були перераховані.