sokilnyky piketУ селі Сокільники поблизу Львова учора, 26 липня, люди протягом години перекривали дорогу, ходячи по пішохідному переходу. Акцію організували через перенесену зупинку, повідомили у спільноті «Варта-1» на ФБ.

« В Сокільниках є великий квартал "Голда" біля мотокросу та відпочинкового комплексу "Козацька Рада". В цьому кварталі проживає мінімум 500-1000 людей. Так ось - після ремонту дороги, наш квартал повністю відрізали від зупинки, не зробили тротуару для безпечного добирання до неї, так ще забрали від нас пішоходний перехід , по якому можна було перейти на другу сторону дороги та дійти до зупинки. Громада села написала спільну заяву голові ще три тижні тому, щоб він втрутився в ситуацію - реакції - 0. Тому люди задля власної безпеки та безпеки своїх дітей змушені вдаватися до таких крайнощів», - пояснив ситуацію Юрий Литвин..

Організатори перекриття обіцяють сьогодні, 27 липня, повторити акцію. 

«Якщо на протязі тижня не буде жодних змін, знову громада кварталу "Голда" вийде на дорогу, але на наступний раз протест тривалістю в годину не завершиться» - додала користувач Оленка Бонковська.