Постійна комісія з питань комунального майна та приватизації Львівської обласної ради не підтримала ініціативу депутата ЛОР від «Свободи» Михайла Коваліва про мораторій на продаж об’єктів соціально-культурного призначення майна спільної власності територіальних громад Львівської області на період до 2020 року.

Відповідне рішення комісія Львівської обласної ради ухвалила сьогодні, 27 липня, під час свого засідання, передає кореспондент Вголосу.

У даній ініціативі депутата пропонувалося, що «у зв’язку з підвищеними корупційними ризиками під час приватизації майна комунальної власності та відсутністю контролю депутатського корпусу за встановленням грошової оцінки комунального майна, яке підлягає приватизації шляхом викупу, продажу на аукціоні, продажу за конкурсом, беручи до уваги суттєве падіння цін на ринку нерухомості в області,  з огляду на відсутність у Львівській обласній раді Положення про проведення громадських обговорень (слухань) та беручи до уваги незавершеність об`єднання територіальних громад у Львівській області; зважаючи на відсутність загальнодержавних реформ у галузях охорони здоров’я, освіти та соціального захист зупинити приватизацію об’єктів соціально-культурного призначення майна спільної власності територіальних громад Львівської області на період до 2020 року. Окрім того, визнати, що новоутворені об’єднані територіальні громади мають першочергове право на безоплатне  набуття  в комунальну власність об’єктів соціально-культурного призначення, які належать до спільної власності територіальних громад Львівської області та розташовані в межах цих новоутворених об’єднаних  територіальних громад».

Проте така ініціатива «свободівця» членам комісії чомусь виявилась незрозумілою. Під час розгляду даного питання начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра зазначив, що «комунальне майно соціально-культурного призначення у Львівській області, а це Народні доми, школи та лікарні, і так ніхто ніколи не розпродував».

«Потрібно дати таку відповідь, що об’єкти і так не приватизовуються. Комісія готова розглядати лише конкретні приклади, а їх нема», - аргументував відмову  голова комісії, депутат Львівської обласної ради від ВО «Батьківщина»  Ігор Комарницький.