kovpakУкраїнська Греко-Католицька Церква нагадала своїм вірним і духовенству, що ще у 2007 році Колегіальний Трибунал Конгрегації Доктрини Віри визнано відомого львівського священика Василя Ковпака, який править в церкві у мікрорайоні Рясне, винним у вчинені злочину схизми та винесено кару великої екскомуніки.

Прес-служба УГКЦ нагадала, що декретом церкви від найомлення 14 листопада 2007 року священику Василеві Ковпаку через кару великої екскомуніки заборонено приймати святі тайни, уділяти святі тайни і сакраменталіїї, виконувати будь-які уряди, служінь або завдання, здійснювати акти управління, які, якщо однак він здійснює, є недійсні на підставі самого права.

Також Василя Ковпака, згідно з декретом, не слід допускати до участі у божественній літургії та будь-яких інших прилюдних відправах богопочитання.

Священик виключений від участі в божественній літургії, навіть від вступу до церкви. коли у ній публічно відправляється богослужіння.

«Що стосується інших вірних – духовних і мирян, які належать або симпатизують братству св. Йосафата, Колегіальний Трибунал Доктрини Віри застерігає, що їх канонічний статус у Католицькій Церкві є під загрозою з огляду на небезпеку приєднання до групи осіб, які вчинили або є близькі до вчинення злочину схизми і тому цей Трибунал закликає їх підпорядкуватися рішенням Львівського Архієпископа Української Греко-Католицької Церкви і інших Ієрархів цієї Церкви», - йдеться у декреті.