GdanskНещодавно у польському місті Гданську стався інцідент на національному ґрунті за участі поляків та українця.

Коли один із чоловіків увійшов до закладу харчування, 24 річний громадянин України, сказав йому, що бар зачиняється. «Почувши іноземну мову він раптом почав запитувати нашого колегу: „звідки ти”» , - розповів виданню Gazeta Wyborcza Руслан, власник бару. Про це повідомляє Польське радіо

«Коли той сказав, що з України, чоловік запитав: «А знаєш, що твій дід зробив з моєю бабцею?». 

«Потім він двічі штовхнув співробітника та вдарив його в обличчя. Далі вони вийшли з приміщення і до побиття приєдналися ще двоє. Вони били одного втрьох», - додав Руслан.

Нападників на мить змогла зупинити випадкова особа, яка застосувала щодо агресорів газ. Українець встиг заховатися та зачинитися в барі. Чоловіки почали бити вікна та намагалися влізти всередину крізь вікно. На щастя українець вже викликав охоронців, а ті повідомили поліцію.

На місці затримано трьох зловмисників у віці від 21до 28 років. Побитий українець з пораненнями руки та голови потрапив до лікарні.

Агресивно налаштовані чоловіки були напідпитку. «Їм висунуто звинувачення у побитті на національному ґрунті та спричиненні шкоди здоров’ю», - повідомили в Районній прокуратурі Ґданська.

За побиття на національному ґрунті чоловікам загрожує до 5 років позбавлення волі. Зловмисники відповідатимуть також за пошкоджені вікна.