velo wikipedia З 22 серпня по 22 вересня в українській Вікіпедії триватиме конкурс статей, присвячених велотематиці. Конкурс проводиться в рамках Європейського тижня мобільності, який передбачає популяризацію велокультури і святкується в понад 5 тисячах міст Європи.

Конкурс передбачає створення та доповнення найважливіших статей у Вікіпедії про велосипеди, велорух, велокультуру, велоспорт в Україні та світі і має на меті покращити стан справ з велотематикою в українській Вікіпедії, а також долучити велосипедистів до української вікіспільноти. 

«В українській Вікіпедії приблизно 700 статей на велотематику. У порівнянні з англійською, це приблизно у 30 разів менше! Це означає, що безліч тем, якими користувачі можуть цікавитись і очікувати знайти інформацію в українській Вікіпедії, ще не описані в ній. Ми б хотіли виправити цю ситуацію, а також надихнути велосипедистів ставати редакторами Вікіпедії — енциклопедії, яку може редагувати кожен. Поширюючи вільні знання про велокультуру, велорух та й просто велосипеди, ми сприяємо появі більшої кількості велосипедистів в нашій країні», — каже львів'янин Максим Ціж, вікіпедист, член організацій Вікімедіа Україна / Wikimedia Ukraine ВМУА та Львівська Асоціація Велосипедистів(ЛАВ).

"Пишіть в українській Вікіпедії статті про велосипеди, веломеханіку і запчастини, велоспорт, велоінфраструктуру, велорух, велодвіж - і матимете шанс виграти навіть недорогий велосипед (взагалі, призів багато)! " - закликає Максим.

Взяти участь може будь-який зареєстрований користувач Вікіпедії. Статті оцінюватимуться за кількісними і якісними показниками. Три учасники, що наберуть найбільше балів, отримають цінні призи. Заохочувальні призи також передбачені для наступних восьми місць у заліку. Загалом, всі учасники отримають сувеніри з логотипом Вікіпедії.

Організаторами конкурсу є ГО «Вікімедіа Україна» та Львівська Асоціація велосипедисті. Детальніше про умови конкурсу можна дізнатись на сторінці Вікіпедії