varta11Адміністратор та засновник львівської групи Варта-1, Ігор Зінкевич просить по допомогу і закликає користувачів писати звернення до служби технічної підтримки Facebook про розблокування спільноти. 

 "Пройшла доба з моменту подання заявки на розгляд спільноти та розблокування. Наразі відповіді ще не отримав. За інформацією від тих, хто стикався з баном груп, саме заявки від користувачів на розблокування спільноти пришвидшують цей процес В РАЗИ! Тож Варта-1 просить кожного допомогти нам якомога швидше повернутися до роботи." - повідомляє засновник спільноти Ігор Зінкевич

Для того, щоб відновити сторінку, потрібно масово подати скарги до Facebook. 

Порядок дій такий:
1. Перейдіть за посиланням: https://www.facebook.com/help/contact/164405897002583
2. У вікно "Web address (URL) of Page" вставте посилання, наведене нижче:
https://www.facebook.com/groups/govarta1/
3. У вікно "Detailed description" вставте текст, наведений нижче:

Я – один із 260 тисяч людей, яким подобається Фейсбук-група «Varta1 - Варта1» і я протестую проти її видалення. Я думаю, що це – добра сторінка, яка не порушує стандартів Фейсбук.
I am one of the 260,000 people who like the Facebook group "Varta1 - Варта1" and I protest against its removal. I think this is a good page that does not violate Facebook's standards."

Адміністрація Варта1 просить про максимальну допомогу і поширення інформації. 

Тимчасово загальноважлива суспільна інформація публікується на офіційній сторінці Varta1

Нагадаємо, що 1 вересня спільнота Варта 1 була заблокована. Про це повідомлялось в Форпост

Поки не надійшла офіційна відповідь про причини блокування групи від адміністрації Facebook, однак Ігор Зінкевич називає свої версії:

«Це збір коштів і релігія. По-перше, це збір коштів для Мирослави Гордійчук. Ми багато на цьому наголошуємо, бо часу для збору грошей дуже мало. По-друге, це моє припущення, що було багато звернень до Фейсбуку щодо постів громадян, які писали про те, що 1 вересня перетворили з дня знань на день релігії. Що дітей водять до церков. Тобто нашу групу звинуватили в шахрайстві і в засудженні релігійних питань», – пояснив ZAXID.NET Ігор Зінкевич.

Найбільша спільнота Львова Варта 1 утворилась ще у грудні 2013 року під час подій на Майдані. Спочатку групу створили лише у соцмережі «Вконтакте». Далі спільнота перейшла у мережу Facebook, де зросла до кількості в майже 260 тисяч осіб. В спільноті оперативно надається інформація про стан доріг, ДТП, загублені/знайдені речі, ведуться обговорення найбільш болючих суспільних проблем міста і його мешканців.