emporium3Сьогодні, 3 вересня директор львівського музею Івана Франка у Львові, доцент ЛНУ ім. Івана Франка Богдан Тихолоз повідомив про факт знищення картин-графіті присвячених добі Революції Гідності із зображеннями українських письменників Шевченка, Франка та Лесі Українки. Викладач закликає писати скарги, бойкотувати магазин, підтримати флешмоб, започаткований користувачами Facebook, щоб вплинути на власника "Емпоріум" і повернути дорогі серцям більшості українців зображення.

emporium2Як стало відомо, на вулиці Грушевського,4 у Києві з ініціативи керівника магазину-салону ексклюзивних меблів "Емпоріум" Ігорем Доценко було віддано розпорядження знищити малюнки-графіті, роботи вуличного художника, присвячені Революції гідності. 

emporium1"Товстосуми-власники магазину Емпоріум на початку вулиці Грушевського тихенько знищили революційні патріотичні графіті, які протрималися на стінах будинку майже 3,5 роки. Вже не бояться. Вже думають, що можна.
Але помиляються. Хоч сучасна влада вже зрадила всі ідеали Майдану, залишилися ЛЮДИ, для яких ці ідеали досі є ЦІННИМИ. 
Тому вимагаю ПОНОВИТИ ГРАФІТІ ЯК ПАМ'ЯТКУ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ!" - повідомляє Тетяна Висоцька, редактор Незалежне бюро новин, яку обурив цей факт.

Негативно відреагували й більшість львів'ян та киян, які пам'ятають Майдан та Революцію гідності, її значення для становлення нації та української держави. Зокрема активний учасник революції доцент ЛНУ ім. Івана Франка Богдан Тихолоз закликає бойкотувати, писати скарги на власника магазину і повернути портрети українських письменників, створені вуличним художником Sociopath

emporium4"Ігорем Доценко знищено графіті доби Революції Гідності із зображеннями Шевченка, Франка й Лесі Українки, відомі як ікони Революції. Пропоную бойкот цього клятого магазину-салону, його власників і клієнтів. Хай збанкрутують, паскуди. Але для початку - пікет. Також пропоную ексклюзивний "революційний" дизайн для салону меблів "Емпоріум". Думаю, дизайнери знайдуться."- повідомляє Богдан Тихолоз

Привернути увагу просять флешмобом #ікониРеволюції у соцмережах: користувачів просять поміняти аватарки й обкладинки на роботи художника Sociopath з вул. Грушевського.