a1d9a06a7d4fe4af254e9348307bc8abДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» Державного агентства лісових ресурсів України 28 серпня підписало угоду ТОВ «ХоСаРо» на реконструкцію виробничо-складських приміщень у смт. Брюховичі. Сума договору складає 85,37 млн грн. Про це стало відомо з сайту  «Prozorro», повідомляють Наші гроші.

Згідно з технічним завданням, фірма-переможець реконструює цех для посіву, обладнає лісорозсадник та побудує нові теплиці. Роботи планують завершити до кінця 2018 року. Ціни на будівельні матеріали відповідають ринковим, проте виробників обладнання та їх моделі не вказано.

За договірною ціною витрати підрядника на заробітну плату становитимуть 1,41 млн грн (1,6% від суми угоди), а прибуток — 200 тис. грн, тобто менше чверті відсотка.

Єдиним конкурентом на торгах виступило ТОВ «Градобуд-Престиж» з пропозицією на 44 тис. грн дорожчою. Учасники тендеру не торгувались.

ТОВ «ХоСаРо» зареєстрована у Львові та належить Володимиру Мазуру та Володимиру Хомі (10 та 90% відповідно). Також це підприємство є одним з засновників «Укрінвестбуду», до складу співвласників якого до 2007 року входив колишній мер Львова Любомир Буняк. Крім того, підписантом ТОВ «Укрінвестбуд» є Михайло Політило — начальник департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської облдержадміністрації.

Власниками ТОВ «Градобуд-Престиж» є Василь Загородний та Андрій Яцура.

Згідно з інформацією в Prozorro, фірма-переможець протягом 2017 року отримала підрядів на 120 млн грн.