640px Львів Київська 26 28 а головний фасадДосудове розслідування у кримінальному проваджені щодо неправомірного вибуття об’єктів нерухомого майна на вул. Київській, 11, доручено відділу поліції ГУ НП у Львівській області. Щодо привласнення цих приміщень управління неодноразово скеровувало відповідні листи в Прокуратуру та поліцію. Також юридичним департаментом міської ради вживаються заходи щодо повернення цих приміщень у комунальну власність. Про це інформує ЛМР.

«У цій справі рішенням Франківського райсуду м. Львова від 19.02.2013, право приватної власності на приміщення, загальною площею близько 1000 кв.м., визнано за фізичною особою, хоча ці приміщення перебували в комунальній власності. 18.12.2015 було скеровано заяву про вчинення кримінального правопорушення до Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області. 01.06.2016 – скеровано лист на юридичний департамент Львівської міської ради, Прокуратуру та поліцію про вжиття необхідних заходів щодо неправомірного вибуття об’єктів нерухомого майна з комунальної власності. 30.06.2016 було скеровано лист начальнику захисту економіки у Львівській області департаменту захисту економіки НП України», – пояснюють в управлінні комунальної власності ЛМР.

Відтак, Львівська місцева прокуратура №2 за заявою Львівської міської ради від 18.04.2017, внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено відділу поліції ГУ НП у Львівській області.

Нагадаємо, що у 2008 році фізична особа за допомогою підроблених документів через суд привласнила, а опісля продала комунальні приміщення на вул. Київській.