zbrojaВогнепальну зброю і набої виявили працівники Польської податкової адміністрації на пішохідному прикордонному переході у Медиці, що у Підкарпатському воєводстві. Ввезти це до Польщі намагався 46-річний громадянин України.

«Це була короткоствольна зброя калібру 9 мм разом з магазином, а також 14 набоїв. Все це знаходилося в рюкзаку цього чоловіка. Він не заявив про наявність зброї і набоїв для проведення перевірки, а також не мав необхідних документів, котрі давали б йому право легального ввезення зброї з України до Польщі». -повідомила Едита Хабовська, молодший експерт Митно-податкової служби з Перемишля, у матеріалі Польського радіо

Це не перший випадок контрабанди зброї через польсько-український кордон. Минулого тижня працівники Польської податкової адміністрації з Корчової під час патрулювання території довкола будинку, де здійснюється ретельна перевірка, знайшли револьвер калібру 9 мм. Натомість, у серпні на прикордонних пунктах пропуску в Медиці і Будомєжі охоронці кордону завадили контрабанді пістолету і 9 набоїв калібру 9 мм, 5 мисливських набоїв та близько 500 холостих патронів.