petrenkoВчора працівниками поліції було затримано херсонського священика Ігоря Петренка та місцевого активіста Петра Петиша, яких відправили до Львова для надання свідчень про події з резонансним проривом кордону Міхеіла Саакашвілі.

Як відомо, Петренко і Петиш були учасниками тих подій на стороні екс-президента Грузії. Про це повідомляє редакція МОСТ

Отець Ігор звинувачує працівників в неправомірному поводженні з ним.

"Слідчі поліції обманним шляхом заманили мене і Петиша до машини і повезли до Львова. В мене забрали телефон, а вже пізніше дали поговорити з дружиною і попросили сказати, що зі мною все гаразд, - каже Ігор Петренко. - Фактично, нас викрали. Це залякування незгодних людей. Я так розумію, що нас хочуть допитати щодо подій на кордоні. Я там був, не приховую. Але це можна було зробити і через відеоконференцію. Зараз ми чекаємо на юриста, з яким підемо до поліції для дачі свідчень". - заявив о.Ігор Петренко.

Нагадаємо, що екс-губернатор Одещини Міхеіл Саакашвілі перетнув кордон України 10 вересня. Прикордона служба та поліція розцінює дії на кордоні політика та його прихильника незаконними. Так вчора на брифінгу прикордонники намагались вручити Саакашвілі протокол, який він підписував разом з журналістами та юристами.

Сьогодні зранку Саакашвілі покинув Львів.