kiraРозслідування жорстокого вбивства жінки-фельдшера, що сталось 18 квітня на Яворівському полігоні на Львівщині добігло кінця. Відтепер її вбивця-співслужбовець знаходиться на лаві підсудних.

"Ми встановили (і це ж доведемо в суді), що 18 квітня 2017 року близько 02.00 год. на території одного з військових містечок Яворівщини головний сержант мінометної батареї механізованого батальйону військової частини під час словесного конфлікту завдав ножові поранення в область грудей та шиї фельдшеру медичної служби цієї ж військової частини. Від отриманих тілесних ушкоджень 31-річна жінка померла на місці." - повідомив на свої сторінці полковник юстиції Олег Сенюк, військовий прокурор сил АТО.

Після цього задля приховання злочину, обвинувачений, сержант Ч. скинув тіло жертви в яму для відходів, а сам намагався втекти. Згодом, він таки повідомив про скоєне.

"Зазначу, що підозрюваний і його жертва – обидва учасники АТО. Проходили військову службу по контракту в одній із в/ч Одещини, котра на весні проходила бойове злагодження на Яворівському полігоні. Обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні вчора, 12 вересня, військові прокурори скерували до Яворівського районного суду Львівської області для розгляду по суті." - повідомляє військовий прокурор.

 27-річному зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі. Про перебіг судових засідань прокурор обіцяє повідомляти й надалі.

Нагадаємо, що Кіра Настояща, 31 рік, з Херсону загинула під час сварки на Яворівському полігоні на Львівщині. Товариш по службі зарізав жінку і викинув тіло у вигрібну яму. Вона була молодшим сержантом, фельдшером 28-ї бригади ЗСУ.