perunТак 15 вересня, зранку о 7 годині відбувся візит до Перинатального центру народних депутатів та голови ЛОДА Олега Синютки, щоб здійснити контроль за будівництвом центру.

"Поки усе йде за графіком. Перевірили сьогодні, як рухається ремонт Львівський ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ЦЕНТР. Зовнішні роботи на закінченні. З внутрішніми мають фінішувати до грудня. Тобто, в 2018-ий маємо увійти з відкритою новою будівлею. Інше питання - обладнання. Є потреба в оновленні. Але першочергове завдання - відкритись і запустити процес! Зрештою, ситуація не плачевна, працювати є на чому", - написала на своїй сторінці нардеп Оксана Юринець.

Нагадаємо, що Львівський обласний клінічний перинатальний центр (вул. Дж. Вашингтона, 6) був заснований у 1986 році як пологовий будинок №2. У 1990 році – реорганізований в перший в Україні перинатальний центр. На 2011 рік таких в Україні було лише чотири. У жовтні 2013-го року перинатальний центр закрили на ремонт. Через брак коштів та фінансові скандали будівництво затягнулось до цього часу.