8906f1bbdf42e0f3a47f4de267a9cc38ЛКП «Львівавтодор» облаштовано 783 паркомісця: усі вони обладнані паркоматами, згідно з чинним законодавством, що дає змогу безготівкового розрахунку. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Водночас, львів’яни, які мають оформлену Картку мешканця, мають можливість пільгової оплати за паркування.

«На сесії Львівської міської ради було визначено вулиці, які підлягають паркуванню. На ті вулиці, які зазначені в ухвалі, ми оголосили конкурс, облаштували їх паркоматами, що дало можливість безготівкового розрахунку. Для мешканців міста є окремі пільги по оплаті паркування, передбачені чинним законодавством: у вихідні дні і в нічний час, якщо вони мають Картку мешканця, то вони нічого не платять за паркування, а з 8 до 19 години – діє тариф 25% від загальної суми паркування. Але для пільгової оплати паркування має бути дві умови: мешканець проживає на цій вулиці і машина оформлена на нього.

Своє авто мешканці можуть тримати на паркувальному майданчику, якщо вони оформлять у нас документи – Картку мешканця, яку ми видаємо всім, на кого зареєстрована машина і хто проживає на цій вулиці. Ми виготовляємо Картку мешканця і, коли людина прикладає її до паркомата, то оплата йде по окремому тарифу. Тобто ми ніяких рахунків мешканцям не виставляємо», - зазначив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.