orphanНа Львівщині перевірять усі комунальні заклади Львівської обласної ради. Про це сьогодні, 19 вересня, повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає Гал-інфо.

«На Львівщині є понад 130 комунальних закладів Львівської обласної ради. Функції щодо управління ними делеговані конкретним департаментам Львівської ОДА. Але ми, як власники, депутатський корпус, якому не байдуже, сформували в середині літа робочу групу. Станом на сьогодні ми обстежили понад 30 закладів. Виявлені проблеми в закладі інтернатного типу, про які говорили у ЗМІ, - це ще не найгірший заклад», - сказав Олександр Ганущин.

Він зазначив, що у таких спеціалізованих закладах будуть проводити огляди та перевірки.

«В цьому плані маємо порозуміння з головою Львівської ОДА. Має відбутися перевірка людей, які там працюють роками і нічого не роблять для виправлення ситуації. Треба перевірити штатні розписи, бо в одному закладі є вісім заступників директора та два генеральні директора, з різною кількістю бухгалтерів та допоміжних посад», - сказав Олександр Ганущин.

Нагадаємо, громадські активісти спільно з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою та керівником департаменту освіти Любомирою Мандзій відвідали Навчально-реабілітаційний центр, колишній інтернат на вул. Личаківській. Активістів шокувало побачене, адже у діток з інвалідністю крали мило, туалетний папір та їжу.

Також Форпост писав "