4a301a9cdecbeaeb8dfbb704ed547356Сьогодні, 20 вересня, о 13:00 відбудеться судове засідання у справі парку Знесіння щодо незаконної реєстрації об'єкту незавершеного будівництва на ділянці по вул.Довбуша 15. Про це повідомила активістка Ірина Гринюк у Facebook.

"Не завершена ділянка - це котлован, який Архібуд заливав в ніч з суботи на неділю щоб встигнути хоч щось звести на спірній ділянці", -йдеться у повідомленні. 

Судове засідання відбудеться в Окружному адміністративному суді, вул. Чоловського 2.

Нагадаємо, Львівський апеляційний господарський суд визнав недійсним договір оренди земельної ділянки у парку «Знесіння» і відхилив апеляційну скаргу ТОВ «АрхіБуд». 

Історія навколо парку «Знесіння» і ТОВ «АрхіБуд» триває роками. Ще 2007 року ТОВ «АрхіБуд» отримало в оренду на 10 років земельну ділянку площею 2,83 га на вул. Довбуша, 15 у Львові. Раніше ця земельна ділянка належала військовій частина 2144, яку військові залишили 2005 року і без згоди Кабміну відмовилися від цієї ділянки.

Після того, як «АрхіБуд» орендував цю земельну ділянку, підприємство отримало дозвіл на будівництво готельно-рекреаційного комплексу. І усі ці роки триває протистояння між громадськістю і забудовником. У 2007 році розпочалася судова справа, яка нині знаходиться у Верховному суді.

Раніше, 21 лютого Галицький суд Львова задовольнив заяву військового прокурора Західного регіону та заборонив ТОВ «АрхіБуд» будь-які підготовчі та будівельні роботи, а також наклав арешт на спірну земельну ділянку, яка належить Міністерству оборони України та у 2007 році була передана в оренду забудовнику. Однак забудовник продовжував роботи.

ТОВ «АрхіБуд» подав апеляцію і у травні програло суд щодо визнання недійсним договору оренди земельної ділянки у парку «Знесіння» (Довбуша, 15).