1378374426Сьогодні буде оприлюднено висновок комісії по роботі за 2017 рік інтернату для дітей з вадами слуху. Про це повідомлила член комісії Наталія Шелестак на своїй сторінці у Facebook.

"Я досліджувала лише ремонтні роботи , яких майже не було. Попередньо експерт, якого я залучила повідомив мене, що порушення є суттєві. Але в мене передчуття, що комісія дасть висновок, що в інтернаті все гаразд. А те, що пишуть батьки і активісти, все просто вигадки. Це називається - не вір очам своїм. Мені прикро, що наші українські діти перебувають в таких умовах і державі має бути соромно. Мені особисто дуже соромно. А ще більш соромно за управляючих і контролюючих цих закладів.... Але правду не сховати. Доведеться ставати журналістом - розслідувачем і просити допомоги в інших журналістів. Батьки, котрі пишуть в приват і дзвонять - налякані. Їх діти перебувають в стінах інтернату і вони бояться помсти дітям. Мені цього не зрозуміти, бо за свою дитину я йду до кінця! І ще, я вірю в те, що існують адекватні чиновники в освіті, котрі зможуть реально оцінити стан наших шкіл-інтернатів і почати зміни на краще. Для початку просто треба перестати схемнічати, а просто ефективно використовувати бюджет. Це можна зробити вже сьогодні. Крім того, у Львові є багато чудових людей, які готові допомагати фінансово школам- інтернатам. Але коли директор вважає, що це йому допомога, то хто прийде ще раз жертвувати? І взагалі, я помітила цікаву річ, директора комунальних закладів вважають, що це їх власність! Комісія з обл ради чула при перевірках, що чого ви сюди приходите? , ми маємо зв'язки ітд(((( Тому чекаю , з нетерпінням , засідання комісії і висновків аудиту. Сподіваюся , що совість у членів комісії є і все буде об'єктивно . І ще хочу зазначити, що знаю, що в деяких інтернатах почалася паніка і вчителям та вихователям розказують, що їх повиганяють з роботи і зроблять винними. Хочу наголосити, що переважно до викладачів і персоналу педагогічного питань у батьків не виникає і жуть, яку наганяють адміністратори брати до уваги не потрібно", - йдеться у повідомленні.

Школа-інтернат Марії Покрови є державним корекційно-реабілітаційним закладом освіти для дітей з вадами слуху. 

Основні напрямки, за якими працює школа: здобуття учнями повної середньої освіти; розвиток зв’язного та писемного мовлення; розвиток слухової функції, формування навичок; сприймання усного мовлення; психологічний супровід; вивчення української жестової мови; відповідна професійна підготовка учнів. У закладі працює 52 вчителів і вихователів. Навчається 95 дітей із вадами слуху. Наповнюваність класів 6-10 учнів.