19 09 17 2Українець, який працював на зборі малин у Польщі вбив та пограбував місцевого мешканця. Інцидент трапився у селі Куров, Люблінського воєводства у ніч з 16 на 17 вересня, повідомляє Zaxid.net 

У повідомленні поліцейських йдеться, що громадянин України Сергій В. та 32-річний Гжегож К. сиділи разом у місцевому барі, де у них сталась гостра суперечка. Близько 4:00 ранку Гжегож пішов з бару додому. Українець пішов за ним і коли поляк увійшов до двору свого будинку, завдав йому близько 10 ударів ножем. Потім Сергій забрав у своєї жертви гроші та банківську картку і пішов додому, де спакував свої речі та пішов на автобусну зупинку. Сергій мав намір втекти в Україну.

О 6:15 тіло Гжегожа знайшов сусід, який вигулював собаку. Поліцейські швидко вийшли на слід Сергія. Знайшли банкомат з якого він намагався зняти гроші, а потім почали перевіряти автобуси, які їдуть в Україну. Врешті в одному з таких автобусів і знайшли Сергія. Під час затримання він не чинив опору і у відділку поліції зізнався у вчиненні злочину.
«Як зізнався, вчинив вбивство через сварку. Тепер йому загрожує довічне ув’язнення», – повідомила Ева Рейн-Козак, речник поліції в Пулавах.Сергій зізнався польським слідчим, що це не було його перше убивство – раніше він убив жінку, за що провів в українській в’язниці 15 років. У Курові Сергій працював лише декілька днів в агрофірмі, яка вирощує малину. Гжегож був футболістом у місцевому клубі.

Тим часом прикордонники у пункті пропуску Дорогуськ затримали 32-річного громадянина України, який підозрюється у вчиненні ДТП зі смертельним наслідком на території Польщі. 4 серпня українець, керуючи мікроавтобусом Mercedes Sprinter поблизу села Окопи-Колонія, що у ґміні Дорогуськ, збив 66-річного місцевого мешканця. Згодом чоловіка знайшли у рові біля дороги. У важкому стані його доправили до лікарні, де він помер.

Поліція з’ясувала, хто є винуватцем ДТП. Минулої суботи, 16 вересня, прикордонники затримали чоловіка у пункті пропуску Дорогуськ. Українець намагався повернутись з Польщі додому.