zorgУ Львові триває реалізація проекту модернізації інфраструктури очищення стічних вод та будівництва біогазової установки, яка дозволить покрити 80% витрат на електроенергію ЛМКП «Львівводоканал». Станом на сьогодні тривають роботи з розробки проектно-кошторисної документації цього проекту. Про це розповів на брифінгу директор ЛМКП «Львівводоканал», повідомляє прес-служба мерії.

«На сьогоднішній день у нас укладено контракт на розробку проектно-кошторисної документації на заміну пісколовок у межах проекту будівництва біогазової установки. Крім цього ми зараз працюємо з нашими іноземними консультантами з компанії «Egis», які будуть проводити технагляд за проектуванням і будівництвом. За місяць-півтора ми вже плануємо вийти на тендер по проектуванні самої біогазової установки.

Біогазова установка нам дасть зменшення кількості мулу, який ми зараз складаємо на мулові майданчики, і власну електроенергію, яка використовуватиметься на очисних спорудах. Ми плануємо 80% витрат на електроенергію покрити цією біогазовою установкою.

Для реалізації проекту по будівництву біогазової установки передбачено 27 млн євро: 20 млн євро кредитних коштів і 7 млн євро грантових. Зараз ми ведемо перемовини з польським екологічним фондом, працюємо з ними у цьому напрямку вже другий рік і у нас є суттєвий прогрес. На Еко-форумі, який відбудеться 5-6 жовтня у місті Львові, заплановане підписання Меморандуму спільної співпраці по напрямку реконструкції очисних споруд, каналізаційних споруд та інших екологічних питань між Державним екологічним фондом Республіки Польща і містом Львів», - зазначив директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський.