20799341 508398252836906 1998386736802786695 nЗа клопотанням слідчого Жовківського відділення поліції Кам'янка-Бузького відділу ГУНП у Львівській області було видано ордер та проведено обшук помешкання відомих львівських волонтерів Миколи та Наталії Шуль, побратимів Рудої Віки Мірошніченко. Правоохоронці оголосили волонтерам про підозру у зберіганні та продажі нарізної вогнепальної зброї, боєприпасів та наркотичних речовин. Проте під час обшуку зброї та наркотиків виявлено не було.

"О сьомій ранку до нас прийшло п'ятеро чоловік з ухвалою, закликали двох свідків. Спершу перевірили їх кишені, бо бувають випадки, що прийдуть, підкладуть, а потім розказують, що щось знайшли. Зробили обшук за довома адресами- за місцем проживання та місцем прописки. Сказали що все добре", - розповідає Микола Шуль.

Наталія Шуль додала, що подібні обшуки тажож провели у інших знайомих волонтерів.

21951485 1493273590753328 1123296171 o21930836 1493273637419990 1875470370 o"Ми нещодавно повернулися із зони АТО і тут до нас приходять з обшуком. Ця ухвала виявилась нам дуже дивною, зараз ми телефонуємо до київських правоохоронців, Бо якби ця ухвала була винесена так, як це робиться за законом, за усіма процедурами - це інша справа. А тут виникає враження, що ми комусь заважаємо. Наша робота і наші відзнаки багато кому заважають, особливо президентська відзнака. Ми підняли не одне джерело і з'ясували, що людям просто не дає спокою чужа слава. Ну то нехай поїдуть замість нас під обстріли. Спершу ми їздили всією сімєю разом із сином. Ми іноді попадали під такі "роздачі", що  Бог знає, як ми тільки виїхали звідти. Згодом, ми стали залишати сина вдома, доглядати за пристарілими батьками, а самі моталися. Чоловік ремонтував машини, а я була за водія, бо ніхто не хотів розвозити цю допомогу, бо це дуже небезпечно. А тепер нам хамлять і маємо слухати, що ми ніби-то прикриваємось добрими справами, торгуючи зброєю і ми злочинці. А в цей час сепаратистів відпускають на волю під заставу", - обурююється Наталія Шуль.

Інші волонтери також висловили підтримку побратимам.

"Я впевнена була що проти мене та моєї команди воюють саме сєпари. [...] Фейсбук гуде про звільнення Штепи. А в цей час рано з ранку телефонує мені шокована Наталка Шуль, що 5 молодиків, які чомусь представились з початку співробітниками СБУ , виносять ногами двері в домівці намагаючись провести обшук! Ухвала на обшук в них була. Але понятих забулися прихопити. Прийшлося Миколі шукати своїх. Бо треба ж якось слідкувати за шальними руцями хлопів. Поки я намагалася з'ясувати що це за цирк, обшук таки відбувся. Показовий та поверховий. Звісно ж не знайшли ніякої зброї та наркотиків. Відмовились навіть пояснити щось та ознайомити з досудовою справою. Хто такий гражданін "К", теж тримають в таємниці. Співробітники були навіть не з їхнього району що також дивно. В нас повертаються сталінські репресії? Любий гражданін "К" може "замовити" отаке проти людей, які дійсно пашуть на благо Країни?" - каже волонтерка Вікторія Мірошніченко