ZIK

interПровайдер кабельного телебачення «Ланет» заявив, що компанії не вдалося досягти домовленості з Inter Media Group, тому з 11 січня буде припинена трансляція телеканалів «Інтер», НТН, К1, К2, «Мега», «Піксель», Zoom, «Enter – фільм», «Інтер +».

На своїй сторінці у Facebook директор «Ланет» Мар’ян Івасюк написав про те, що провайдер досяг в переговорах з медіагрупою компромісу з усіх критичних питань (синхронне підписання договорів, пакетне розміщення каналів в соціальному пакеті, розміщення каналів на перших кнопках і т. д.), – повідомляє Рolitolog.

«Тим не менше, дотримуючись реформаторського духу змін до Закону «Про телебачення і радіомовлення» (щодо уточнення умов Розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги), спрямованих на лібералізацію економічних відносин учасників ринку кабельного телебачення, ми вирішили підтримати конкуренцію між медіа групами і забезпечити додаткові можливості для незалежних телеканалів», – зазначив він.

Тому, стимулюючи медіагрупи до конкуренції, у 2017 році в кабельній мережі «Ланет» будуть ретранслюватися канали тільки 3 з 4 медіагруп.

Зауважимо, що таке рішення компанія прийняла, ґрунтуючись на поточних рейтингах телеперегляду, згідно з яким канали Inter Media Group дивляться менше.

«На прохання дистриб’ютора групи Inter Media Group, на час свят (до 10 січня) їх телеканали продовжать ретранслюватися в нашій мережі», – додав директор провайдера.