112.ua

savchukДепутат від "Народного фронту" Юрій Савчук прокоментував телеканалові "112 Україна" затримання свого помічника за отримання хабара.


"Про це затримання я дізнався сьогодні вранці. Петро Яремчук був прийнятий за документами до мене помічником тільки 26 грудня. Він ще не отримав від мене посвідчення помічника народного депутата. Хочу сказати, що перед законом усі рівні, тому ця людина, якщо доведуть, що він скоїв злочин, повинен понести покарання. Тільки за документами він прийнятий на роботу, по реєстрації ВР. він не отримував від мене посвідчення, він не брав участі ні в якій діяльності в роботі на сьогоднішній день ", - зазначив він.

Тільки 26 грудня він подав документи на роботу. У нього був випробувальний термін на один місяць ", - додав Савчук.

Також депутат розповів, що знайомий з Петром Яремчуком ще з минулої каденції.

"Я цю людину бачив на Майдані, ми спілкувалися, у нас було знайомство. Але про роботу мова до цього не йшла. Він попросився на роботу, у мене була вакансія. Прийняв його з випробувальним терміном. Я навіть на той момент ще не бачив напрямки , яке йому можна було б доручити в роботі. З мого боку ніяких дій не буде. Є правоохоронні органи, нехай вони займаються цим і передають справу до суду ", - прокоментував нардеп.

Відзначимо, що на сайті Ради йдеться, що Петро Яремчук працює помічником за строковим трудовим договором на постійній основі.

"Це питання до ВР і тим, хто вносить це на сайт", - заявив Савчук і підкреслив, що до 26 грудня з затриманих не працював.

Нагадаємо, учора, 3 січня, у Львові працівники військової прокуратури затримали на хабарі в 140 тисяч грн помічника народного депутата.

Затриманий, Петро Яремчук, виявився помічником депутата від Народного фронту Юрія Савчука.

Він вимагав гроші за не внесення депутатських запитів щодо підприємства. Проблемна ситуація стосувалася однієї з львівських новобудов.