svini razvedenie v domashnih usloviyah kak biznes 1506498319 613x408.95857142857 3 0За інформацією головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області 26 вересня, в особистому селянському господарстві в селі  Грозьово Старосамбірського району, яке розташоване на кордоні з Польською Республікою виявили перший спалах захворювання африканської чуми свиней. Про це повідомили в прес-службі ЛОДА.

Відповідно до результатів діагностичного дослідження патматеріалу від свиноматки, що загинула, фахівці встановили збудника африканської чуми свиней.

Також відібрані проби біоматеріалу  направили на дослідження в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи  в м. Київ для остаточного підтвердження діагнозу.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС в 12.30, 27 вересня, під головуванням Першого заступника голови  Львівської ОДА Ростислава Замлинського,  відбудеться  засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Львівській облдержадміністрації.

В осередку захворювання вживають заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.