Форпост

gayВідомий львівський священик Юстин Бойко, настоятель Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ виступив з відкритим зверненням до міського голови Львова, міських депутатів та усієї громадськості. Священик вважає, що Музей народної архітектури та побуту у Львові «оголосив свідомий неофіційний бойкот» усім львів’янам, ігноруючи присвоєння йому імені Климентія Шептицького.  

«Такий висновок напрошується з того, що, незважаючи на те, що

- 1 грудня 2016 року (минуло понад місяць часу) Львівською міською радою було проголосоване рішення про присвоєння імені Климентія Шептицького Музею народноі архітектури та побуту у Львові,

- була проведена відповідна державна реєстрація нової назви (про що свідчить відповідний запис у Державному реєстрі),

КЕРІВНИЦТВО МУЗЕЮ ЦІЛКОВИТО ІГНОРУЄ ДАНЕ РІШЕННЯ, як на сайті Музею, так і у офіційних назвах чи приготуванннях до Різдвяних Свят!.

Мої неодноразові звертання до заступника Львівського міського голови п. Андрія Москаленка та інших посадових осіб не дали жодних результатів! Виглядає, щони є безсилі перед свавіллям керівництва Музею!

Такий стан речей змушує мене
АПЕЛЮВАТИ ДО ГРОМАДСЬКОСТІ!

У мене існує велике побоювання, підозріння, а також факти, що запущено процес ліквідації Музею як унікальної наукової інституції, початки яої заклав праведний митрополит Андрей Шептицький - Мойсей Українського Народу!

Львів'яни, якщо Ви хочете зберегти Музей народної архітектури та побуту у Львові не мовчіть!

На наших очах у нас крадуть Українську історію нашого рідного міста Львова!

Не даймо перетворити цієї перлини Львова, що її нам залишив у спадок праведний митрополит Андрей Шептицький у ще один "розважальний" центр вседозвілля!

Нехай він стане місцем альтернативного відпочинку, у якому культура і духовність становитимуть чудову гармонію», - зазначає у зверненні єрм. Юстин Бойко.