ZIK

У Львові поліція зареєструвала кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі двох лікарів у Львівському обласному державному клінічному наркологічному диспансері. Йдеться про події, які відбувалися у диспансері 30 грудня за участю нардепа Володимира Парасюка.

Про це 5 січня у коментарі IAZIK повідомила речник ГУ Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська.

З її слів, 30 грудня головний лікар та ще один медик наркодиспансеру написали дві заяви до Франківського відділу поліції Львова про те, що їх «незаконно утримують невідомі особи і перешкоджають їм виконувати професійні обов’язки».

«За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) ККУ. Проводяться першочергові слідчі дії», – повідомила С.Добровольська.

Як повідомлялося, у цей день нардеп Володимир Парасюк зачинив у кабінеті і нікуди не випускав головного лікаря Львівського обласного державного клінічного наркологічного диспансеру Мирославу Кабанчик. Про це у коментарі IAZIK повідомила сама головлікар М.Кабанчик. Тоді у диспансері проводили аналіз крові на вміст алкоголю щодо голови Жовківської РДА Надії Щур, яку затримали вночі 30 грудня за підозрою у нетверезому водінні.

На місці події посеред ночі опинився і нардеп Володимир Парасюк. Відповідні фото- та відеоматеріали були оприлюднені на його сторінці у Фейсбуці.

Як повідомляє на оприлюдненому відео з місця події медик обласного державного клінічного наркологічного диспансеру, за результатами аналізів інформація про стан сп’яніння посадовця не підтвердилася. Натомість нардеп Парасюк наполягав, що аналізи сфальшовані і ганьбив головного лікаря наркодиспансеру Мирославу Кабанчик.

Згодом стало відомо, що голова Жовківської РДА Надія Щур написала заяву на звільнення.

Як повідомляла у Фейсбуці в.о. керівника департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, вона разом із головою комісії з охорони здоров’я обласної ради Михайлом Гичкою зустрілись з народним депутатом України В.Парасюком, командиром підрозділу ДПП А.Пушкарем, представником громадськості Н. Шелестак, помічником народного депутата І. Голуб, головним лікарем М. Кабанчик у приміщенні відділення обласного наркодиспансеру на вул.Науковій. Вислухали аргументи усіх присутніх.

«Після зустрічі головний лікар своїм наказом звільнила медпрацівників, що чергували у ніч з 29 на 30.12.2016 року. Департаментом ОЗ буде проведено службову перевірку в обласному наркологічному диспансері», – повідомила І.Микичак.