20046273 464937597209751 4494620244850640591 nСьогодні, 1 жовтня, активна мешканка новозбудованого кварталу Сумська-Тернопільська у Львові повідомила, що подала заяву у поліцію через погрози їй, та її оточенню. За її словами, невідомі погрожують її дітям, родичам, знайомим, тероризують дзвінками та навіть вимагають гроші. Невідомі з'явилися після того, як активісти отримали припис про зупинення будівництва садка, який будуються з порушенням всіх норм ДБН до прилеглих будівель, на території житлового комплексу.

"Сталося так, як мене попереджали.В зв'язку з тим, що для забудовника основною активісткою є я. Хоча насправді нас, обдурених клієнтів, які бажають мати свій громадський простір, дуже багато! але як то кажуть "любов з першого погляду"... Нажаль, вони досі цього не розуміють, і вважають, що корінь зла - я. Маю підстави вважати, що люди, які мені почали погрожувати моїми дітьми, писати всякий бруд в соцмережах, навіть вимагати гроші, психологічно давлять на моїх батьків та родичів - це замовлення людей, яким я, як кістка в горлі. Заява в поліцію написана. І це ще початок!", - переконує активістка Олена.

За словами мешканки,  незадоволених клієнтів у будинку багато і залишати все як є вона наміру не має.

19990076 464937813876396 2152256687038691961 n"Мене цим не налякали, навпаки розізлили! І якщо я, для них, ключова кістка в горлі, то тепер я такою буду. Ми робимо все чесно! Говоримо правду, звертаємось в інстанції, проходимо всі процедури щоб добитись правди. Ми вимагаємо робити так, як має робитися! Це не примха, це закони, норми, правила, які нагло порушуються. Ми всі, мешканці кварталу Сумська-Тернопільська, втомилися просити, і взагалі, чому ми просимо те, за що заплатили? Те, що має бути по закону? Та скільки можна з людей робити лохів?" - додає активістка.

Нагадаємо, починаючи з літа цього року мешканці житлового комплексу на вул. Тернопільській б’ють на сполох: замість 6 житлових будинків, дитячого майданчика та зеленої зони між ними посеред центру подвір’я росте будівля дитячого садка та зведено ще 3 житлові новобудови.

«Наша біда в тому, що тут є 9 будинків, але заселені тільки 3. Усі квартири продані, але людей поки живе мало. Тому мешканці, які купили тут квартири, але зараз, чи найняли майстрів робити ремонт, чи десь за кордоном, коли приїдуть сюди заселятися, будуть шоковані побаченим. Але вже буде пізно. Зараз проти забудовника вийшли ті люди, які тут живуть, які бачать, що відбувається прямо під їхніми вікнами. Тому ми просимо розголосу, щоб про те, що тут робиться, дізналися усі мешканці, які купили тут квартири. Бо так не можна. Нашим дітям, старшим людям потрібен громадській простір, озеленення, все те, що повинно бути згідно будівельних норм. Вже зараз, коли заселені не всі будинки, немає навіть місця для паркування авто. А що буде, коли заселяться всі мешканці 9-ти будинків? Тут навіть швидка чи пожежна, не дай Боже, не зможе доїхати», - розповідає місцева мешканка.

Забудовники і раніше намагались застосувати силу до мешканців Нового Львова, які спробували заблокувати будівельну техніку на будівництві за адресою Тернопільська 21. Поліція, що прибула на місце конфлікту, намагалась відвезти в райвідділ активістів, а не нападників.

«Тільки що представники забудовника погрожували нам, а також пробували силою нас виштовхати, замахуючись на нас палками. Викликали поліцію, наразі розбираємось з ними. Як виявилось, палкою погрожував заступник директора будівництва, який намагається домовитись з поліцією, щоб в райвідділ поїхали ми, мешканці. Ми блокували бетономішалку забудовника, який відібрав прибудинкову землю для будівництва садка. По факту та земля має інше цільове призначення, як і сада будова з порушеннями. Ми просимо знайти інше місце для цієї будови, або ж дати нам можливість зробити це самим, через містою. Забудовник не бажає йти назустріч своїм клієнтам, та ніяк не намагається вирішити конфлікт з мешканцями. Ми вчора були на прийомі в міському ДБК, де нам сказали, що з вчорашнього дня почалась перевірка цього будівництва, тому забудовник просто вирішив його пришвидшити. На цей момент, оскільки нас не хочуть чути, ми блокували будівництво, за що на нас напали» - повідомили мешканці.

21752272 497973793906131 6947455176394132581 nУ соцмережах час від часу з'являются фото, де помітно порушені правила техніки безпеки цього забудовника. "Зірвалося облаштування для фасадчиків. Які звичайно ж, як і всі працівники будови, працюють без касок", - йдеться у дописі спільноти Варта 1.