22219743 703343559875041 3245076833410046103 oЗавтра, 13 жовтня, о 14:00 у Центрі Шептицького, що на вул. Козельницькій 2а, відбудеться відкриття першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова.

ПДМШ ім. Миколи Пирогова є наймасштабнішим недержавним проектом із залучення цивільних медиків до надання медичної допомоги в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) в окремих районах Донецької та Луганської областей, який реалізує Благодійний фонд «Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова» у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних Сил України, за підтримки Ради національної безпеки та оборони України.

Гостей презентації чекає розповідь про те, як правник Геннадій Друзенко заснував та очолив найбільший недержавний медичний проект в зоні АТО, а митець-іконописець Олесь Клименко став його головним спонсором.

Одночасно з презентацією в Центрі імені Митрополита Андрея Шептицького УКУ буде відкрита унікальна благодійна виставка ікон, написаних на ящиках від набоїв, яка за два роки об'їхала всю Європу: від галереї прифронтового Маріуполя до будівлі Європарламенту в Брюсселі та від Собору Св. Софії в Римі до Литовського Сейму в Вільнюсі.