48 mainФільм «Повітряні захисники» зайняв перше місце серед документальних фільмів на VIII Варшавському фестивалі авіаційних фільмів FlyFilmFestival. Про це пише POLUKR.net.

«Перше місце серед документальних фільмів зайняв фільм «Повітряні захисники» на VIII Міжнародному фестивалі авіаційних фільмів «FlyFilmFestival», – повідомив генеральний директор компанії NEXTFILM  Дмитро Штаде. Дещо раніше повідомлялося, що у конкурсі брали участь дві частини цього фільму.

«Вітаємо режисера Дмитра Пономарьова та його фільм «Повітряні захисники 2» з нагородою за найкращий докфільм на #SkyFilm фестивалі у Варшаві!» – написав у своєму twitter посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Як повідомляє Укрінформ, у центрі документального фільму «Повітряні захисники» – історія екіпажу транспортного військового літака AН-26, який збили 14 липня 2014 року над Луганськом.

Фільм «Повітряні захисники» вже демонстрували у Варшаві у квітні цього року. Крім того, показ фільмів відбувся у кількох європейських країнах, зокрема Франції, Німеччині та Австрії.

«Повітряні захисники» режисерів Дмитра Пономарьова та Руслана Панасюка цього року також був номінантом на здобуття премії Івана Франка в галузі інформаційної діяльності.

Військовий літак Ан-26 прямував до Луганського аеропорту з водою, продуктами харчування для блокпостів та 7 членами екіпажу і одним супроводжуючим на борту. Зв’язок зі літаком зник близько 12:30 за Києвом. У штабі повідомили, що ймовірніше літак збили.

Літак було збито на висоті 6500 метрів. Частина екіпажу встигла десантуватися, поки поранений пілот Дмитро Майборода продовжував керувати враженим літаком. Майборода загинув під час падіння палаючого літака, – нагадує «Громадське» про події, що лягли в основу фільму.