10974676 724887724291543 7275918546754604469 o14 листопада у Львівській ОДА відбулось громадське обговорення програми відзначення Свята Героїв на Львівщині під головуванням очільника області Олега Синютки. 

Зокрема, йшлося про те, що поряд із іншими заходами, 21 листопада Героїв Небесної Сотні вшанують на Личаківському кладовищі. Там проведуть чин панахиди на полі почесних поховань №67. Після цього біля пам’ятника Тарасові Шевченку у центрі міста проведуть екуменічну молитву за Україну та її захисників за участі керівників єпархій церков.

Як зазначив під час зустрічі голова ЛОДА Олег Синютка, запрошення взяти участь у спільній молитві отримали представники усіх конфесій, в тому числі і керівництво УПЦ МП. Проте чи побачить громадськість Львівщини представників Української Православної Церкви Московського Патріархату на вшануванні Героїв Небесної Сотні на Львівщині, покаже час. Бо поки що вірити у таку можливість доволі складно.

До слова, також у межах відзначення Свята Героїв на Львівщині 20 листопада відбудеться відкриття виставки «Революція Гідності. Пам’яті Небесної Сотні» у Музеї визвольної боротьби України та презентація книги Михайла Набитовича «Львівські лицарі Небесної Сотні». Окрім того, започаткують проект «День народження Героя Небесної Сотні» – заходи у Музеї визвольної боротьбі з нагоди дня народження усіх полеглих Героїв Революції Гідності зі Львівщини. А 21 листопада відкриють пам’ятний знак на місці криївки головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича у парку «Знесіння».