fmoney14t119 січня ПАТ «Львівобленерго» підписала договір з ТОВ «Техенергозахідмонтаж» вартістю (без двох копійок) 1,5 млн грн на виконання проектних та будівельно-монтажних робіт з технічного переоснащення ліній для стандартного приєднання електроустановок споживачів до мереж у Яворівському районі. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro, повідомляють "Наші гроші.Львів"

Роботи завершать до кінця року. Згідно з договірною ціною, на заробітні плати піде 63,4 тис. грн, а прибуток закладено на рівні 12 тис. грн. Кошторис не оприлюднюнється.

ТОВ «Техенергозахідмонтаж» зареєстровано в березні 2016 року. Вже у травні того ж року, свідчать дані Prozorro, компанія підписала перший договір з «Львівобленерго», і  з того часу отримує замовлення виключно там. Загалом фірма отримала підрядів на майже 9 млн грн.

Телефон «Техенергозахідмонтажу» в Prozorro (032) 2616964 співпадає з телефоном, який використовувала інша улюблена фірма «Львівобленерго» – «Західенергоспецмонтаж».

Останню у квітні 2017 року Адміністративна колегія Львівського відділення АМКУ оштрафувала за спотворення результатів торгів «Львівобленерго». Фірма також отримала заборону на участь в торгах протягом наступних трьох років, що не заважає обленерго підписувати з нею прямі договори. «Західенергоспецмонтаж» офіційно належить Олені Лівадовій та Олені Козак, яка є давнім бізнес-партнером та подругою Оксани Матвіїшиної, дружини голови правління ПАТ «Львівобленерго» Володимира Матвіїшина.

«Техенергозахідмонтаж» зі «статутником» у 50 тис. грн належить Володимиру Пендаку та Ользі Феденишин. Остання на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook зазначала, що працює в «Львівобленерго».

Керівником є Сергій Русин – одногрупник ще одного бізнесмена з «родини Львівобленерго» Андрія Кузьми, про що свідчили їхні особисті мобільні номери, вказані в одній з соцмереж. Саме Андрій Кузьма був тимчасовим власником фірми Оксани Матвіїшиної та Наталії Морозової «Теплокомінвест», котра раніше вигравала мільйонні підряди в «Львівобленерго». Минулоріч Кузьма зареєстрував ТОВ «Західенергоінвест» і відразу отримав замовлення від «Львівобленерго».