122970Завідувач пологовим відділенням Олег Данков оскаржив вирок Шевченківського районного суду, згідно з яким його визнали винним у смерті дитини.

Сьогодні, 23 січня, апеляційний суд Львівської області розпочинає розгляд апеляційної скарги лікаря Олега Данкова. Засідання призначено на 15:00, головуючий суддя – Ігор Танечник. Про це повідомило Tvoemisto.tv.

Нагадаємо, 2 листопада у Шевченківському районному суді Львова оголосили вирок Олегу Данкову, завідувачу пологовим відділенням 3-ї міської клінічно лікарні, який був підозрюваним у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті дитини під час пологів.

Суд виніс вирок: рік позбавлення волі та ще рік заборони займатися лікарською практикою.

Також суд зобов'язав Олега Веніаміновича Данкова і медзаклад (3-ю міську клінічну лікарню) виплатити грошову компенсацію батькам за нанесення моральної шкоди. 350 тис. грн - мав заплатити лікар, і ще 50 тис. грн моральної шкоди потерпілій мала виплатити комунальна 3-я міська клінічна лікарня.

58-річного Олега Данкова засудили за ч.2. ст. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов’язків, що спричинило смерть новонародженого немовляти).

Наприкінці листопада Данков оскаржив цей вирок.