75655Скандальний лікар з Львівщини переміг у конкурсі на керівника департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Мова йде про Богдана Федака, який у 90-их роках обіймав посаду головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні. Зараз обіймає аналогічну посаду у Харкові.

«Припустимо ви працюєте в Міністерстві охорони здоров’я України і до вас на погодження потрапив пакет документів переможця конкурсу на посаду керівника департаменту охорони здоров’я однієї з найбільших областей України. Документи відповідають всім вимогам, але ви вирішуєте здійснити простий запит у google, щоб почитати про цю людину.

У мережі інтернет серед іншого ви знаходите:

1. Декларацію цієї людини https://goo.gl/4H31Hj

2. Матеріал про його кар’єру https://goo.gl/75udJR

3. Ще один матеріал https://goo.gl/hw3R1y

4. Нещодавній сюжет про цю особу https://goo.gl/trtpGV

Чи погодили б ви призначення людини з такою репутацією на керівника департамента охорони здоров’я обласної державної адміністрації?», - написала вона на своїй сторінці у Фкйсбук.

Зазначимо, що з відкритих джерел відомо, що у 1997 році в Івано-Франківську завершився судовий процес у справі про незаконне усиновлення дітей іноземними громадянами.

За рішенням суду головний лікар обласного перинатального центру Володимир Дорошенко засуджений на чотири роки, колишній заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Зима – до трьох років, головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні Богдан Федак – до двох років, колишній голова Галицької районної державної адміністрації Львова Зеновий Урсул – до двох років, інформує Leopolis.news.

Проти лікарів також було висунуто обвинувачення в організації злочинних махінацій – породіллям повідомляли про смерть новонароджених дітей, оформляли фальшиву відмову матері від дитини і за певні суми передавали дітей для відправлення за кордон.

Стосовно В.Дорошенка та Б.Федака, які відсиділи більше третини терміну у попередньому ув’язненні, застосовано амністію, Ю.Зимі та З.Урсулу суд виніс призупинення виконавчого покарання на два роки.