У п’ятницю, 26 січня, у Сихівському райсуді Львова сторона захисту Андрія Слюсарчука заявила відвід двом суддям, які розглядали справу «доктора Пі». Захисники обвинуваченого стверджують: не довіряють цій установі, адже саме тут у 2014 році Слюсарчукові оголосили вирок – 8 років позбавлення волі, передає Zaxid.net.

«Перш за все, Слюсарчука Андрія Тихоновича незаконно арештували під час судового розслідування і під час розгляду справи в цьому суді. Під час досудового розслідування утримувати обвинуваченого можна було до 9 місяців. Слюсарчук же перебував під вартою 13 місяців і 27 днів», – розповів адвокат Микола Шупеня.

Судді погоджуються з відводами, аби ніхто не підозрював їх в упередженому ставленні.

«Суд ухвалив: клопотання обвинуваченого Слюсарчука Андрія Тихоновича про відвід судді Лєсного Сергія Євгеновича задовольнити», – виголосив під час судового засідання суддя Ігор Рудаков.

Нагадаємо, у лютому 2014 Сихівський райсуд визнав Андрія Слюсарчука винним у п'яти випадках незаконної лікарської діяльності, двох вбивствах із необережності, шахрайстві та підробці документів. Загалом «доктор Пі» провів за ґратами чотири роки і сім місяців.Влітку 2016 року він вийшов на свободуза так званим «законом Савченко». У грудні минулого року Апеляційний суд Тернопільської області скасував вирок Слюсарчукові і скерував його справу на новий розгляд – знову до Сихівського суду.