9f4f14 0d98e45dcc9a416184903611488fa2a2 mv2Депутати Львівської міськради під час засідання затвердили Винниківській міськраді технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки на вул. Личаківській, 105. Йдеться про земельну ділянку, площею понад гектар, де колись було військове містечко, повідомляє IA ZIK.

Як розповіла начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, цю ділянку раніше вилучили з земель Міноборони і розпорядженням КМУ передали Винниківській міськраді з метою будівництва там церкви Московського патріархату.

«Коли це стало очевидно неможливим, на зазначену земельну ділянку претендувала доволі велика кількість осіб, зокрема, право користування Винниківською міською ради цією ділянкою оспорювала військова прокуратура, також в нас була інформація, що у Мінрегіонбуду були наміри укласти інвестиційний договір з київською будівельною компанією з метою забудови цієї ділянки», – повідомила Пайонкевич.

Винниківська міськрада у судах відстояла право на цю ділянку. Згідно з рішенням суду, зазначена земля на праві власності належить винниківській громаді. Відтак, сьогоднішнім рішення Львівська міськрада закріпила за Винниківською міськрадою цю земельну ділянку. Надалі, зазначила Пайонкевич, Винниківська міськрада передасть її громаді Львова.

«Ця земельна ділянка до вчора перебувала під арештом. Тому сьогоднішнє рішення покликане унеможливити посягання на неї сторонніх осіб», – зазначила вона.

На цій ділянці заплановано збудувати музичну школу.