2564156453Сьогодні, 28 січня, об 11:30 біля будівлі Львівського цирку по вул. Городоцькій, 83, перед початком вистав, розпочався пікет зоозахисників проти експлуатації тварин. Про це повідомляє кореспондент Форпосту.

Згодом на місце події прибули силовики та затримали активістів. Серед них, ймовірно, є й неповнолітні. 

При обшуку у частини пікетувальників виявили ножі та молотки.

616514563Одного із активістів забрали до поліцейського відділку, кажуть організатори. У чому його звинувачують та коли відпустять наразі не повідомили.

Решту активістів правоохоронці поклали на землю та одягли їм кайданки. Їх плануть також забрати до відділку та допитати. Чи буде відкрито кримінальну справу стане відомо згодом.

27294905 958922754265442 551859852 n
Фото Варта1
Як розповіли організатори пікету, представники львівської «Екологічної платформи», такі пікети проводять у місті періодично, як тільки до Львова приїжджають вистави з тваринами.

«Ми вважаємо, що дикі тварини повинні знаходитись у своєму природному ареалі, а замість того їх катують на "потіху" публіки. Ми співчуваємо тваринам і намагаємося своїми акціями розповісти людям про те, що тваринам в цирку погано, що вони там страждають і таким чином знизити попит на вистави», - пояснили еко-активісти.

У «Екологічній платформі» вважають, що пікети змусять власників цирків відмовитись від номерів з тваринами.

«Крім того, глядачі повинні розуміти, що закатована і божевільна від самотності тварина може в будь-який момент вийти з-під контролю прямо під час виступу і стати загрозою для глядачів та їхніх дітей, як уже неодноразово траплялось. Як показує практика, заборони цирків з тваринами "зверху" нічого не дають і деякі цирки їх успішно ігнорують, тому наш метод дії - в першу чергу зниження попиту», - додали активісти.

Дирекція цирку такі аргументи заперечує. Каже, що у цирку під наглядом медиків тварини проживають довше, ніж у дикій природі.