Сьогодні відбулося засідання комісії з вирішення питань щодо розміщення об’єктів підвищеної небезпеки у мікрорайоні «Знесіння».

Комісію утворено згідно з ухвалою сесії Львівської міської ради та численних звернень мешканців мікрорайону «Знесіння» щодо функціонування промислових об’єктів на території мікрорайону, які є об’єктами підвищеної небезпеки, зокрема нафтобаз на вул. Пластовій і комплексів перевантаження та відпуску паливно-мастильних матеріалів. Участь у засіданні взяли представники профільних управлінь Львівської міської ради, голови Личаківської і Шевченківської районних адміністрацій, представники громадськості та представники промислових підприємств мікрорайону, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Маємо ухвалу сесії Львівської міської ради, згідно з якою працюємо. До цього ми проводили засідання з цього питання у режимі робочої групи.

Під час сьогоднішнього засідання ми розглянули проблемні питання району «Знесіння» та пропозиції мешканців, зокрема щодо облаштування спортивних майданчиків на території дільниць, які припадають частково на Личаківський частково на Шевченківський райони.

Домовилися про спільну співпрацю в частині аналізу промислових підприємств, які знаходяться на цій території, та їх впливу на навколишнє середовище. На наступний тиждень заплановано огляд нафтової бази «ОККО» щодо ознайомленням з її станом та функціонуванням.

Є домовленість, поки в усній формі, що в нічний час, з 22.00 год до 08.00 год, цистерни на цій ділянці залізниці перевозитися не будуть, адже це створює шум, заважає мешканцям нормально відпочивати. Тому домовилися, що «Львівська залізниця» спільно з керівництвом нафтобази відпрацює питання, щодо перевезення цистерн тільки в денний час - з 08.00 год ранку і до 22.00 год вечора.

Результатом сьогоднішнього засідання є доручення провести аналіз загального стану району щодо екологічного навантаження на нього з боку промислових підприємств, які там розміщені. При необхідності буде залучено до роботи фахові ліцензійні організації. Також ЛМКП «Львівводоканал» має провести обстеження підприємств, які здійснюють скиди в каналізаційну мережу у цьому районі», - розповів Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, голова комісії.

Нагадаємо, 25 січня, на пленарному засіданні Львівської міської ради було прийнято ухвалу «Про вирішення питання щодо функціонування промислових об’єктів на території мікрорайону «Знесіння», у межах якої створено спеціальну комісію.