1448172Пожежа в дерев’яній церкві на проспекті Червоної Калини, 85 виникла через коротке замикання в електромережі. Про це сказав очільник ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев, передає 032.

«Коли пожежні підрозділи прибули на місце події, загоряння йшло зсередини храму. Тобто, за зовнішніми ознаками, пожежа в церкві виникла через коротке замикання в електромережі", - сказав Туровцев.

Він також зазначив, що офіційні причини виникнення пожежі оголосять працівники поліції.

Нагадаємо, пожежа виникла сьогодні близько о 2.45 вночі. Біля цієї церкви 28 січня протестувальники влаштували пікет, заявляючи, що будівля зведена незаконно. Після цього Львівська єпархія УПЦ МП зробила заяву, в якій звинувачувала протестуючих в «отриманні грішних рейтингів».

Сьогодні вранці Архієпископа МП заявив, що церкву підпалили ці ж протестуючі.

«Сьогодні вночі о 2:00 год. від рук радикально налаштованих людей було підпалено православний храм. Те, що відбулося у Львові, не вкладається в свідомості людей. Стає дивним, коли християни висловлюють свою політичну позицію підпалом храму. Ми живемо в ХХІ столітті, але спостерігаємо за тим, що нічого не змінилося від часів гонінь на Христа. Іісус Христос був гнаний вчора, гнаний сьогодні і буде гнаний завжди. Але тільки Христос є вчора, сьогодні і назавжди, а ім‘я гонителів зникли з лиця землі.

Слава Богу за все! З глибоким упованням на Милість Божу сприймаємо Його відвідування!
Прикликаю на протоієрея Володимира з паствою Боже благословення та прошу молитов, щоби Господь заспокоїв своїх чад. Закликаю всіх до любові, примирення, порозуміння і єдності в Христі Іісусі», - прокоментував Архієпископа Львівського і Галицького Філарета (Кучерова), інформує «Духовна велич Львова».

 Нагадаємо, на Львівщині функціонує майже 60 храмів та громад Московського патріархату.