28277258 2030305027295424 4699624567349645670 nБоротьба з корупцією стала ще більше вибірковою, заполітизованою і контрольованою нинішньою владою. Свідченням цього, зокрема є те, що головою Національного агентства з питань запобігання корупції сьогодні обрали Олександра Мангула. Його послужний список не дає підстав очікувати незалежності та об’єктивності у роботі на цій посаді.

Зокрема, новий очільник НАЗК працював на різних посадах у Міністерстві економічного розвитку при міністрі Порошенкові, а також був призначений нинішнім Президентом України головою Мелітопольської райдержадміністрації. Тобто його політична приналежність є дуже очевидною.

А відтак, нібито незалежна структура стає важелем впливу влади на тих, хто для неї зараз вкрай невигідний. Ба більше: схоже на те, що у такий спосіб Адміністрація Президента починає готуватися до брудних технологій за рік до виборів глави держави.

НАЗК й за попередні два роки своєї роботи нічим суттєвим не відзначилася, окрім зарплат і премій своїм працівникам (до 200 тисяч гривень) та низки скандалів… Добре пам’ятаємо як керівник департаменту фінконтролю НАЗК Ганна Соломатіна відмовилася виконувати доручення, за її словами, «куратора агентства» в Адміністрації Президента, через що на цю посаду була призначена лояльніша особа… НАЗК змусила чиновників відкрити усі статки, роздратувати звичайних українців, а результат?

Революція Гідності суттєво переламала свідомість української нації і українці чітко бачать – де справжність намірів, а де фарс. Кожен з нас добре розуміє політичні ігри і може контролювати дії чиновників. А тому скільки б нинішня влада не створювала антикорупційних органів (а вже їхня кількість є проблемою для держави) корупцію не вдасться подолати, допоки не буде політичної волі тих, хто займає найвищі державні посади.