32313657 10216379722109523 7476876753336532992 nЇї з роботи не дочекалася маленька донечка. Мама з ножовим, після операції в стабільно важкому стані. А містяни та колеги здають для неї кров...

Патрульну Тетяну Сороку поранив водій-учасник ДТП. Вона із напарником просто оформляли банальне ДТП без постраждалих і без якихось ризиків! Але водій однієї з автівок раптом почав втікати. Коли Тетяна його намагалася затримати, то він встромив їй ножа у живіт. Це неочікувана загроза? Чи очікувана? Людина, яка втікає або намагається втекти, є по замовчуванню небезпечною. Це як загнаний звір... азарт, страх та імпульсивна рішучість. Часто застосована поліцією сила до громадян, які чинять опір чи непокору, збоку видається надмірною і невиправданою. Але патрульні мусять унеможливити будь-яку загрозу собі чи навколишнім. Застосована сила має бути пропорційна загрозі? Так. А як визначити ймовірність і рівень загрози? Як знати, що викине через 2 секунди та чи інша людина? Цікаво чи Тетяна передбачала, що водій накинеться на неї з ножем?!

Напарник Тетяни застосував табельну зброю і вистрелив водію-нападнику в ногу. Той поранений в лікарні. Будемо сподіватися, що в діях того напарника прокуратура не розгледить складу злочину і він не опиниться через три місяці під домашнім арештом і без роботи.
Пораненій патрульній 28 років. Нехай Бог допомагає їй одужати. І спасибі їй за мужність і сумлінну службу, попри всі демотивуючі негаразди поліцейського буття!