13882338 1066735086751420 8193822435777853639 nШановні брати і сестри! Щіро вітаю вас з початком Священного місяця Рамадан! 

Всевишній Аллаг в Священному Корані сказав:  "Рамадан є місяцем, в якому було зіслано Коран - прямий шлях для людей, ясні знамення прямого шляху та розрізнення (істини від омани). Коли для когось із вас настане цей місяць, то нехай він постує. А якщо він хворіє, або знаходиться в дорозі, то нехай постить таку ж кількість днів у інший час. Аллаг бажає вам полегшення, а не труднощів; доводьте ж до кінця дні посту і звеличуйте Аллага за те, що Він вказав для вас прямий шлях; можливо ви будуте вдячні!" (2:185)

Рамадан - це місяць духовного оновлення та очищення, місяць посту, молитви, Священного Корану, жертовності та доброчинності.

Це місяць терпіння, а терпіння винагороджується Раєм. 

Пророк Мухаммад (мир йому!) сказав: "Хто постить в Рамадан з вірою та надією, тому будуть пробачені його попередні провини".

15 травня з настанням ночі мусульмани України стануть на нічні молитви-таравіх, а завтра до світанку ми вип'емо останню склянку води, та почнемо постити аж до захода сонця. В травні та червні довгі дні та спека, але все в цьому житті минуче, а нас всіх чекає наступне вічне життя, що ніколи не скінчиться. 

Тому молюся за те, щоб ми всі разом зібралися в Судний День та увішли до Раю, через ворота ар-Райян, що відчиняться лише для тих, хто постив в Рамадан. 

Благословенного вам Рамадану, брати і сестри! Рамадан Карім!