378183 101127626705772 1046793239 nСьогодні в гості до мене завітав з цілою операторською групою каналу "ПРЯМИЙ" відомий журналіст і письменник Сергій Лойко. Тема вже трохи набридла - Любов Кушинська і її давній злочин. Я відразу поцікавився, чи не приїхав, випадково, гість "відмазувати" Любов Манько-Кушинську від давнього злочину, і почув запевнення, що він приїхав робити "об'єктивний матеріал" і він зробить його ТАК, що все буде чітко розставлене на свої місця.

Ми перейшли на "ти", і принагідно автор "АЕРОПОРТУ" пообіцяв мені подарувати свою книгу "Рейс" з автографом. Ми записали сюжет, я посприяв зустрічі знімальної групи і Лойка в готелі "Європейський" з паном Романом Станіком, який у цій справі був не останньою людиною, і почав далі працювати над черговим випуском прекрасної газети "Ратуша".

І раптом - дзвінок від пана Романа Станіка! "Пане Миколо! - просто кричав у трубку колишній міліціонер, - Ви мене конкретно підставили!!!".

Я отетерів: "А що, власне, сталося?!!"

"Маючи Вас за порядну людину, я зустрівся з паном Лойком і його знімальною групою, чесно відповів на всі питання, дав Лойкові пакет документів, а під кінець він мене питає: "А от зустрітися з Кушинською Ви б хотіли?". Я кажу: "Як доведеться, то й зустрінуся", і на цих словах заходить САМА КУШИНСЬКА! Я відразу зрозумів, що цей чоловік грає на "підставках", відмовився спілкуватися з Кушинською за їхнім сценарієм, і вимагаю, щоб вони негайно повернули мені всі документи, які я їм надав!!! Ці журналісти - глибоко непорядні люди і я уявляю, що за сюжет вони з цього всього склепають!!!"

Шановна журналістська громадо!!! Я щиро обурений. Так мене не підставляли давно. Тепер я розумію як саме в Росії російські журналісти роблять сенсації! Я ніколи не повірю, що тележурналісти вбивцю Кушинську привезли до Львова на ці зйомки без відома її кураторів, котрі її з-за грат випустили!!! Ніколи.

Я Микола Савельєв, журналіст і редактор газети, не завжди можу бути об'єктивним через свої симпатії чи антипатії, є люди, яких я відверто не люблю і навіть зневажаю в середовищі журналістів, але я (як і ви) жодного разу не підставляв своїх колег якимось відверто непорядними вчинками в своїй професійній діяльності, не порушував неписаного кодексу журналістської етики і через мене нікому не доводилось червоніти. Так, як зроби сьогодні Лойкові його компанія, професійні журналісти не чинять!!! Це відверто непорядний крок, і я закликаю усіх вас просто бойкотувати як Сергій Лойка в його знімальній діяльності на наших теренах, так і всю знімальну групу телеканалу "ПРЯМИЙ" в зйомках сюжету про Кушинську!!! Те, що робиться непорядними методами - по своїй суті, не може бути об'єктивним!!!!

P.S. Російський журналіст Лойко спробував вибачитися за скандал з приводу “плагіату” “Кіборгів”. Невдало.