65636811 343937419619412 8844968032049561600 nНещодавно у Львові проїздом був мій приятель. Три дні намагалися зустрітися. Таки вдалося. Друг має власну справу — невеликий готель з рестораном. Постійно з мене дивувався: і чим ти такий зайнятий? Я про це не думав раніше. Але вирішив провести експеримент. Поїхали!

Один день з життя лікаря

Чудовий осінній ранок.
Снідаю, везу доньку у школу. До 7:50 я вже в госпіталі.
О 8.00 обхід найважчих пацієнтів, які перебувають в реанімації.

Далі нарада: сьогодні не довелося приймати рішень про невідкладні оперативні втручання. Всі поки стабільні, хоч важких багато. Ще пів години на огляд пацієнтів стаціонару урології.

9:30
Три години роботи в операційній. Операції заплановані. Троє пацієнтів різної важкості.
Година на розплідник макулатури. Колись розживемося на електронний документообіг, а поки щодня маю до заповнення стос звітів, форм і довідок. Ех… Але скоро обідня перерва.

13:30
Обідня перерва — час на спілкування з виконавчими органами ЛМР: за результатами звернень на депутатських прийомах назбиралося трохи проблемних питань.

Півтора години на адміністративні та господарські питання госпіталя.
Година на огляд важкохворих, хочу переконатися, що є динаміка.

16:00
Півтора години на консультації амбулаторних пацієнтів (поліклінічне відділення).
Декому із стаціонарних пацієнтів треба змінити план лікування, узгоджуємо з медичним персоналом.
Півгодини на огляд післяопераційних хворих.

18:00
Зустріч з представниками громадських організацій, тема розмови — медична реабілітація учасників бойових дій. Долаємо перешкоди, шукаємо можливості.

15 хвилин на каву. Доречні дуже.
Попрацював над пропозиціями змін до законодавства України в частині медичного обслуговування членів сімей загиблих військовослужбовців.

Згадав, що планував зголоситися на міжнародну медичну конференцію. Почав готувати доповідь.
І десь ще поміж тим — 30 вхідних дзвінків впродовж дня: консультації колишнім пацієнтам, робочі питання як до депутата ЛМР, обговорення складних випадків з колегами з інших міст, запис на консультації…

21.00
Можна й додому…
Як бачите, лікар — це не 8 годин робочого часу, це на все життя.