1 0 82315415 2686573514713500 7255347584363921408 o
Фото з Фейсбуку Юрія Назаркевича
Сьогодні, 18-го січня 2020 року виповнюється 57 років з дня заснування футбольної команди «Карпати» – легенди футболу всієї Західної України та одного з найпопулярніших клубів нашої держави.

Рівно 57 років тому, 18-го січня 1963 року, мешканці Західної України готувалися до Щедрого Вечора напередодні одного з найбільших християнських свят – Хрещення Ісуса Христа. Втім, в одній із львівських квартир група поважних чоловіків була захоплена виключно земною справою – обирали назву для новоствореного футбольного клубу. Обговорювали довго, варіантів було чимало. Врешті зупинилися на назві «Карпати». Чому? Все дуже просто – вона насправді вказувала на цілий регіон, який мав презентувати футбольний колектив міста Лева на зелених полях в той час Радянського Союзу.

І от з того дня сьогодні минає 57 років... Напевно, ініціатори створення «Карпат» й гадки не мали, чим усе обернеться. Вони навіть не могли уявити, що нова команда невдовзі збиратиме повні стадіони, що у місті зародиться карпатівський дух. «Зелено-білим» судилося дуже швидко стати провідною командою в регіоні й улюбленою для багатьох вболівальників не лише в нашій країні, а й далеко за її межами.

В історії «Карпат» було різне. Найбільш пам’ятні сторінки – це виграш Кубка СРСР, вихід до елітного дивізіону радянського футболу, бронзові медалі чемпіонату України та участь в груповому турнірі Ліги Європи. Але були й болючі падіння, як то виліт з вищої ліги чемпіонатів Радянського Союзу та України. Було і сім років «клінічної смерті», коли партійні чиновники разом з військовими намагалися раз і назавжди знищити «Карпати», які мозолили їм очі і немов кістка стояли поперек горла. Не вийшло! Громада стала на захист улюбленого клубу і зробила все, аби відродити Народну команду!

Ось і 2020 рік обіцяє стати знаковим для легендарного клубу. Як відомо, «Карпати» за всебічної підтримки міської ради задекларували втілення масштабного інвестиційного проекту з реконструкції стадіону «Україна», реалізація якого має дозволити клубу стати фінансово незалежним та впевнено дивитися в майбутнє, ставлячи перед собою найвищі турнірні завдання.

З Днем народження, Карпати!