1 0 bde6a37e8ade39ba8a812069fcdb4613
Фото ілюстративне
Безмежно вдячний президентові Львова Андрію Садовому за його позицію у справі визнання заслуг братів Шептицьких під час порятунку євреїв перед Голокостом.

Говорю це щиро і без іронії, як той, хто не належить до його прихильників. Це дійсно чудо, що політик, оточення якого організовувало протести проти побудови у Львові пам'ятника Андрею Шептицькому і яке вперто воювовало проти надання імені бл. свщмч. Климентія Шептицького тзв. Музею "Шевченківський гай" змінився. І не тільки на словах.

Минулого року міська рада взяла активну участь у відзначенні 150-ої річниці Праведника народів світу Климентія, а із міського бюджету виділені кошти на храм Климентія Шептицького та Музей Шептицьких. Очевидно, що без благословення Андрійванича, цього б не сталося. За це дяка і хвала Андрієві Садовому.

Також великим кроком вперед є заява Андрія Садового, що в місті буде створено громадську раду зі збору нових доказів, які стосуються величі митрополита Шептицького.

Декларую, що готовий долучитися до діяльності такої групи науковців під егідою президента Львова. Більше того - знаю, де є такі докази. За адресою вул. Стрілецька 1, на подвір'ї у Андрія Садового стоїть хатинка із вибитими вікнами.

Саме у цій хатинці, яка була сиротинцем, заснованим братами Шептицькими і монахами-студитами, переховували євреїв. Якщо б ми там встановили пам'ятну таблицю на цій будівлі, а також встановили інформаційні таблиці в інших "локаціях":) м. Львова, де Шептицькі переховували євреїв, реклама була б на весь світ.