1 0 unn34522am 2e6d2
Фото ілюстративне
Звернення заступнику міського голови з питань житлово – комунального господарства Маруняк І.М.

24.03.2020 року до представників Громади м. Львова ГО «РАДА СПІВВЛАСНИКІВ ЖИТЛА» Юліан Сліпецький, звернулася Громада будинків м. Львова, з приводу:

- відсутності письмової, чіткої інформації про дезінфекцію під’їздів житлових будинків м. Львова з боку районних адміністрацій міста під час епідемії коронавірусу COVID-19;

- відсутність забезпечення проведення дезінфекції під’їздів житлових будинків м. Львова спеціальними бригадами в захисних костюмах;

- відсутність забезпечення спеціальними засобами(розчин гіпохлориту натрію, спецодяг) дезінфекції для обробки під’їздів житлових будинків м. Львова;

Чому львівські органи самоврядування «пасуть задніх» !!!

В Луцьку, Дніпропетровську Департаменти ЖКГ закуповують обладнання,спецодяг, розчин гіпохлориту натрію і спеціальними бригадами обробляють під’їзди житлових будинків м. Львова, як в будинках ЛКП так і в будинках ОСББ.

ОСББ Луцька отримають спеціальні розчини для дезінфекції під’їздів.

Будинки, в яких створено ОСББ будуть забезпечуватися розчином гіпохлориту натрію для дезінфекції під‘їздів багатоквартирних будинків.
В пункті видачі дезінфекційного розчину разом з розчином буде надаватися пам‘ятка про правила дезинфекції та надаватися консультація спеціалістом Волинського обласного медично-виробничого підприємства «Профілактична дезінфекція».
Про деталі процесу отримання дезінфекційного розчину вас повідомлять телефоном працівники департаменту ЖКГ», – йдеться у дописі.
Також Ігор Поліщук зазначив, що будинки, які обслуговують ЖЕКи продезінфікують працівники комунальних служб.

У Дніпрі розпочали санітарну обробку під’їздів багатоквартирних будинків. Співробітники департаменту благоустрою та інфраструктури, а також департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради, проводять її за допомогою спеціальних розпилювачів.

Наразі місто закупило 50 бензинових пристроїв, а найближчим часом очікується поставка ще 160 механічних (вакуумних). Про це повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, поінформували у пресслужбі Дніпровської міськради.

«Сьогодні робота розпочата на житлових масивах Червоний Камінь, Покровський, Тополя. Плануємо регулярно проводити таку обробку. Не довіряйте чуткам: ніхто не заходить до квартир дніпрян, аби провести обробку. Комунальники дезінфікують лише під’їзди! Якщо хтось намагається потрапити до вашої домівки під таким приводом, можете викликати правоохоронців», – зазначив Михайло Лисенко.

За його словами під час дезінфекції комунальники розпилюють спеціальний знезаражувальний засіб – хлорвмісний розчин. Він цілком безпечний для людей. Насамперед обробляються перші поверхи, прогони, ліфти та безпосередньо входи до під’їздів. 

ТАК ЧОМУ ЧИНОВНИКИ в м. ЛЬВОВІ НІЧОГО НЕ РОБЛЯТЬ???

Враховуючи вищенаведені дані, як представник ГО «РАДА СПІВВЛАСНИКІВ ЖИТЛА» Юліан Сліпецький,а також актив голів ОСББ м. Львова ВИМАГАЄМО ТЕРМІНОВО:

  • Зобов’язати Департаменти ЖКГ закупити обладнання, спецодяг, розчин гіпохлориту натрію і спеціальними бригадами обробити під’їзди житлових будинків м. Львова, як в будинках ЛКП так і в будинках ОСББ;

  • ЗОБОВ'ЯЗАТИ ВСІ РАЙОННІ АДМІНІСТРАЦІЇ м. ЛЬВОВА НАДАТИ В ПИСЬМОВОМУ ВИГЛЯДІ ПОШТОЮ АБО НА ЕЛ.АДРЕСУ ВСІМ ГОЛОВАМ ОСББ РОЗРОБЛЕНІ КАРТИ ПРОТИДІЇ З КОРОНАВІРУСОМ COVID-19, А САМЕ:

- ЯКІ ДЕЗІНФІКУЮЧІ МАТЕРІАЛИ ВИКОРИСТОВУВАТИ ДЛЯ ДЕЗІНФЕКЦІЇ В ПІД'ЇЗДАХ БУДИНКУ;

- В ЯКИХ ЗАСОБАХ ЗАХИСТУ ПРОВОДИТИ ДЕЗІНФЕКЦІЮ У ПІД'ЇЗДАХ БУДИНКІВ;

- ПЕРІОД,ЧАС ПРОВЕДЕННЯ ДЕЗІНФІКУЮЧИХ ЗАХОДІВ;

- ЯКІ ЗАПОБІЖНІ ЗАХОДИ ДЛЯ ЛІТНІХ МЕШКАНЦІВ І СІМЕЙ З НЕПОВНОЛІТНІМИ ДІТЬМИ;

- ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЯКУ ПОНЕСУТЬ ПРАЦІВНИКИ РАЙОННИХ АДМІНІСТРАЦІЙ ЗА ДЕЗІНФОРМАЦІЮ ЯКА ПРИЗВЕДЕ ДО ЛЮДСЬКИХ ЖЕРТВ;

- ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ПРАЦІВНИКАМ РАЙОННИХ АДМІНІСТРАЦІЙ:

- НАДАВАТИ НЕПРАВДИВІ КОНСУЛЬТАЦІЇ В ТЕЛЕФОННОМУ РЕЖИМІ;

- РЕКОМЕНДУВАТИ ЗАСОБИ ЗАХИСТУ, ЩО МАЮТЬ АЛЕРГІЧНУ РЕАКЦІЮ;

- ПОГРОЖУВАТИ,ВИПИСУВАТИ ГОЛОВАМ ОСББ ШТРАФНІ САНКЦІЇ, КОЛИ ВІДСУТНІ РЕАЛЬНІ ДОКАЗИ ВИНИ,ДОКУМЕНТАЛЬНО ЗАСВІДЧЕННІСПІВВЛАСНИКАМИ БУДИНКУ,ЗА ПІДПИСОМ ГОЛОВИ ОСББ;

- ЗАБЕЗПЕЧИТИ ГОЛІВ ОСББ ВСІМА НЕОБХІДНИМИ ЗАСОБАМИ ДЕЗІНФЕКЦІЇ.

Згідно Законів України, ст.ст. 3,5,7,8,13, 19,22,34,40,68,69,140-143 Конституції України, ст.ст. 2,5,10,20, Закону України «Про інформацію», ст.ст. 2,3,4,5,14,20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закон України «Про профспілки, їх права та гарантії діяльності», просимо надати таку інформації, а саме:

  • інформацію про хід вирішення даного питання в терміновому порядку.

представник правління Громадської організації РАДА СПІВВЛАСНИКІВ ЖИТЛА Ю. Сліпецький