1 0 мики
Фото: Фейсбук
Карантин дійсно не може бути вічним. Потрібно відновлювати економічну активність міст і сіл. Дотримуючись хоча б елементарних правил (маска, руки, дистанція) ми можемо протидіяти поширенню хвороби. Біля кожного не поставити контролера. Це має стати усвідомленим вибором кожного з нас, якщо ми цінуємо життя своє, своїх рідних, просто життя тих, хто поруч живе і працює. На жаль, наразі байдужість перемагає.

Поруч з обласною інфекційною лікарнею, навпроти Личакова, квітковий магазин. Прямуючи на цвинтар, чекаю біля входу, коли вийде покупець. Обминаючи мене і ще двох наступних покупців, у магазинчик влітає респектабельний пан. Звертаю йому увагу, що ми усі тут у масках у черзі. Пан здивовано перепитує, а чого ж не заходите. Пояснюю йому, що є правила карантину, тому мають бути витримані вимоги. На що чоловік щиро розсміявся і сказав мені наступне: "Немає ніякого карантину. Суд усе відмінив. Я сам лікар. Добре знаю, що то за афера". Взяв квіти, пообнімався з друзями і гордо поїхав далі. Пан все знає. Він впевнений, що його мине.

А в цей час хворих covid19 не стає менше. Сумно. Бо щодня від вірусу йдуть з життя львів'яни. Серед них є знайомі, співробітники
Медики лікарень, спеціалізованих на covid19, збиваються з сил. В інших лікарнях напруга як вистояти, не дати вірусу проникнути в медзаклади.

Сьогодні я відвідала обласний лабораторний центр. У черзі на плр-дослідження 2200 зразків. Дещо менше, ніж останні кілька днів. Свята. Лаборанти продовжують працювати з величезною напругою.
Найбільш заражені області України:

1 – Чернівецька - 3698
2 – м. Київ - 3490
Антилідери серед областей, що мають найбільший приріст кількості захворювань та займають 3 і 4 позиції відповідно:
3 – Львівська - 36/660/2167
8.05 - кількість випадків збільшилась у 18 разів
8.06 - кількість випадків збільшилась у 60 разів
4 – Рівненська - 44/855/2071
8.05 - кількість випадків збільшилась у 19 разів
8.06 - кількість випадків збільшилась у 47 разів
Найбільша кількість виявлених випадків за останню добу у областях:
– м. Київ – 72 (3490)
– Чернівецька – 59 (3098)
– Закарпатська 64 (1386)
– Львівська 41 (2162)
Будьмо небайдужими і здоровими!