571DB38E 4268 4735 90CA C2DD8620816B w1080 h608 s
фото Радіо "Свобода"
Я уже давно спостерігаю таке твердження серед письменників, людей культури, літератури, популярних блогерів та інших публічних людей, які окрім основної професії щей впливають на думку громадськости, подекуди вони й формують правильне чи неправильне підгрунття цієї думки. Стають, так би мовити, рупором, голосом, словом, яке має цінність.

Так от, дуже багато таких інтелігентних людей воліють мовчати або толерантно обходити питання політики, мови, національної свідомості, питання війни з Росією. Ні, вони усе це знають і визнають, що для України це надважливі питання. Але...

Але вбачають за правильне оминати гострі кути і не розбурхувати протиріччя серед населення. В одного письменника я читала, що «творчість - це творчість, а політика - це не для нього, це для політиків». Тобто для нього головним є читач і байдуже, що читач думає. Головне, щоб він був цей читач.

Ще один письменник видав свою найсвіжішу книгу російською мовою і пояснює, що такою була вимога видавництва, бо тоді більший тираж і краща купівельна тенденція, бо для нього головне - література, а література - це творчість, а не політика...

Багато популярних блогерів у своїх блогах зазначають, що вони втрать значну частину своєї аудиторї, якщо будуть відверто заявляти про свої політичні погляди. А вони цього не хочуть, бо пишуть на такі теми, які не мають стосунку до політики. Навіщо злити людей.

Я хочу сказати велике дякую усім тим чудовим людям, які окрім своєї професійної діяльності, не бояться, не встидаються, не ігнорять і відверто говорять про свої погляди на реальний стан проблем в Україні, не просто підтримують українське, а мають свою національну проукраїнську позицію. Бо що то, курва, за митець який немає стержня!

Особливо зараз! Коли пів країни «какая разніца» і їх ще лагідно ласкають по голівці.

Слово має бути гучним. Не тільки у професійній діяльності. Така публічна професійна діяльність не повинна мати подвійних стандартів.
Дякую вам велике, чудові люди, що не носите біле пальто. Саме це «біле пальто» породжує ілюзію, що все нормально. А воно, шляк би його трафив, зовсім ненормально...

Я нікого не засуджую, бо є багато причин чому люди роблять саме так. Але це таке ж саме, наче ти всрався і замість того, щоб переодягнутися в чисті майтки, одягаєш на голову вінок і говориш: «Добрий день! Які красиві квіти у віночку».