120030321 1479470795573380 1069631260136998521 n
фото ілюстративне з відкритих джерел

#блогСтефкиСмалець
Дзвонять мені з якоїсь партії і кажуть:
- Добрий день, Стефко. Ви стали дуже популярна. Ми б хотіли вас запросити до нас на роботу. Будете агітаційним рекламщиком нашої партії. А потім, може, і дорога в політику відкриється.‘

- Добрий день,- кажу їм у відповідь,- а з якої ви партії, хлопці?
- Ми з нової і дуже чесної партії, називається вона «Партія чесних політиків».
- А яка у вас програма в партії?
- Ми будемо боротися з корупцією! Якщо ви за нас проголосуєте, то дамо вам пачку гречки. А якщо зможете переконати ще своїх родичів і друзів, то чесно вам дамо ще 2 пачки чесної гречки. Гречка тільки в нашої партії найсмачніша.
- Нє, не піду. Яка політика? Я досвіду не маю у політиці, знань і хисту. То тіко президентські вибори скінчилися, а зараз нові будуть. Знову, курва, зі всіма пересварюся. Я до такого не готова, нє.
- А ви не переживайте. В нас буде експрес навчання в Трускавці. Ми з кожного за два тижні зробимо досвідченого політика. В політиці дуже багато не треба знати. Всього можна навчитися. Головне для політика - мати якісь таланти. Може, ви в садочку на роялі грали...Рояль годиться. Ми навіть будемо вчити своїх політиків як правильно знімати та монтувати відео, розкажемо всі фішки про світло і кольори. Оце, й уся політика. А якщо не маєте таких талантів, то може ви в школі вірші писали. Треба знати рифму до слова «сосна». Ну, або може маєте вдома собаку?
- І то всьо, хлопці. Тільки Трускавець треба пройти і я вже в політиці?
- Так. То ви з нами?
- Нє, я цього року нікуди не балотіруюся! В мене господарка, шляк би вас трафив, з вашою чесною гречкою.
***
Найчесніша і найтрадиційніша українська казочка не починається зі слів: «жили собі дід і баба...»,
а має вона такий початок: «якщо ви проголосуєте за мене на виборах...»
***
От і казочці кінець, а хто слухав молодець.
Не балотіруйтеся люди і не ведіться на гречку. Але якщо б на виборах була партія з назвою «Всі козли», то напевно, у бюлетнях усі б поруч з нею ставили «плюсик». Але і тут не путайте: файна назва ніц не значить, ніхто вам служить не буде, поки ви самі будете дозволяти себе обманювати.
Файного життя вам, людоньки бажаю!
Ваша блогериця, Стефка Смалець.